Ny vecka, Ny Ö !

Vi lämnade Tobago vid 5 tiden på eftermiddagen och hade en fantastiskt trevlig segling till Grenada. I solnedgången fick vi besök av ett gäng flasknosdelfiner som lekte i fören. Vindarna var perfekta och vågorna var i stort sätt obefintliga. Väl framme vid Grenada så öka vinden, som vanligt. Alltid när man ska lägga till vid en allting eller en brygga ska det så klart börja blåsa. Så är livet på sjön! 
Vi la till vid en liten vik en bit utanför Prickly Bay glada över att få vara framme. Alltid jobbigt med dessa 24timmsrs seglingarna då det är OTROLIGT svårt att somna den första kvällen. Allting låter och man är ovan vid rörelserna som vågorna skapar. 
Men ingen ro för oss, utan det var bara som vanligt, pumpa upp dingen och ge sig ut för att checka in i landet. 
Art lära sig av sina misstag är så vi lever, den här gången fick vi lära oss att kontanter är väldigt bra att ha, speciellt när du ska checkar in i nya länder och inte vet vart någonting är. Men det är en lång historia, som slutade med att vi fick åka tillsammans med mannen från customs till en bankomat. 
  Vi har tyvärr inte hunnit sätt så mycket av Grenada, bara de två vikarna som vi ändrat i men människorna verkar okej, inte lika trevliga som Tobago eller Barbados, men helt okej. Det är mer modernt här och mycket fler seglare! 
Det här med seglare är någonting som jag vill upplysa er alla om, vilken underbar gemenskap det är runt alla dessa båtar. Igår kväll så satt jag och Andreas i sittbrunnen och bara tog det lite lugnt efter dagens äventyr då Andreas helt plötsligt ställer sig upp och pekar bort mot en annan amerikans segelbåt. Jag vänder mig om och ser till min förskräckelse att en äldre man ramlat ur sin dinge precis när han skulle hoppa upp på badbryggan. MEN det han inte hade gjort var att ha på sig det röda snöret... Så den Amerikanska dingen öka upp farten och började cirkulera runt, utan förare. Andreas och två andra seglare i var sin dinge åkte direkt ut för att hjälpa till och försöka få tag på dingen innan den åkte in i en annan båt eller krossas mot bergsväggen. 

 Efter en kvart tjugo minuter och några försök att få stopp så kom en lokal förmåga ut och lyckades få stopp på båten. 
Från håll så såg det otroligt otäckt ut och till er alla som är ute och åker, finns det ett "död mans grepp"  till er båt, använd den! Ramlar ni ut båten och det inte finns något som "dödar" motorn så kan det bli fara för liv, även i små båtar! Att bli överkörd av sin egna båt är ingenting jag vill utsätta mig för. 
Men till det som jag ville komma fram till, seglare är fantastiska. Det är aldrig någon tvekan, ser man en dinge som flyter omkring hjälper man till, draggar en annan båt hjälper man till och man pratar med alla. Tänk om alla kunde vara så här i det "verkliga" livet, vad bra vi hade haft det då!


Tyvärr så är jag för långt ifrån, men på bilden så kan man se några små prickar som cirkulerar runt den skenande dingen. Dingen klarade sig och ingen kom till skada 

Kommentera här: