Grenada, seglarnas favorit ö ?

Men varför är det så? Ja må hålla med om att det är väldigt trevligt tack vare alla seglare som finns här, mycket sociala händelser, bra restauranger och lätt att få tag i stort sätt vad som helst. Vi blev otroligt glada över hur lätt vi lyckades fylla våra tomma gasolflaskor, bara att ta dingen in till land, ge John flaskorna och dagen efter var dom påfyllda och levererade till bryggan tillsammans med en platta STAG på burk. Otroligt smidigt! 
Men efter att ha vart på både Barbados och Tobago så blir det lätt att man jämför öarna och utan tvekan så har Tobago vart bäst so far och det är tack vare naturen som finns där. Den ankringen blir nog svårslagen.  Naturen här på Grenada är väl helt okej, men inte mer än det. Vi tog oss upp i bergen för att promenera i regnskogen, det var fantastiskt! Det täta växtligheterna är något som är svårt att slå, ja förutom havet så såklart. Även Grenada har enligt lokalbefolkningen Karibiens vackraste vattenfall, och det kan vi ju bara inte missa. Så efter vår promenad i regnskogen så gick vi även till detta vattenfall, som verkligen var vackert! Inte så farligt mycket turister och det kan  jag förstå. För vägen till vattenfallet skulle jag vilja kalla för mina-ben-dör-av-mjölksyra-vägen. Upp och ner, trappor i alla möjliga storlekar och lera. 

Men det var väldigt härligt att få svalka av sig i detta härliga och svinkalla sötvattnet. Vi hoppade runt och simmade in i fallet några gånger för att sedan ta mina-ben-dör-av-mjölksyra-vägen tillbaka till bussarna. 

Så vad har vi egentligen gjort här på Grenada i nästan tio dagar? Vi har faktiskt inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt, åkte mycket buss, handlat på en kanon bra mataffär ( första riktiga sen Las Palmas) ätit och druckit gott med vänner från andra segelbåtar. Ett par som spenderat nästan 16år i Karibien och sedan ett annat par, även dom från England, som var med i Viking Explorer gänget. 
Men nu är vi sugna på att komma till en ny ankring, med finare vatten så vi kan bada och snorkla lite. Kanske prova våra nya leksaker, vi har nämligen köpt en harpun! Eller ja en riktig och en lite mindre, typ som ett spjut, så nu ska vi jaga lejonfiskar!

Kommentera här: